Google cloud partner transparant

Vanenburg benoemt Willem van Enter tot Chief Revenue Officer om nieuwe go-to-market strategie te leiden

Putten, 8 mei 2023 – Vanenburg, de Enterprise IT modernization company, heeft de benoeming van Willem van Enter aangekondigd, die als Chief Revenue Officer de volgende groeifase zal leiden.

In deze rol is Willem verantwoordelijk voor alle go-to-market activiteiten van Vanenburg, waaronder het aansturen van Vanenburgs wereldwijde commerciële- en marketingteams.

Willem van Enter heeft meer dan 30 jaar ervaring in de softwaresector, en een bewezen track record in sales & marketing, partner management en general management. Voordat Willem CRO bij Vanenburg werd, was hij werkzaam bij het low-code-ontwikkelingsplatform OutSystems als Vice President van de EMEA-regio. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het opbouwen van de EMEA-business, waar hij in 8 jaar tijd de omzet met een factor 10 liet groeien.

Willem begon zijn loopbaan bij Baan Company waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop aan (inter)nationale grote, middelgrote en kleine accounts, channel management en sales management. Later ontwikkelde hij de Benelux Application business voor Oracle, leidde hun Benelux Technology business en vervulde een strategische EMEA-rol. Vervolgens werd hij managing director voor VMware Benelux, waar hij een indrukwekkende omzetgroei realiseerde. Willem heeft een bachelor in Informatica.

“De brede ervaring van Willem in de go-to-market en commercialisering van softwareplatforms is zeer waardevol nu Vanenburg de volgende fase ingaat. Ik ben erg blij hem te verwelkomen en kijk uit naar de impact die hij ongetwijfeld gaat maken door de commerciële activiteiten te boosten en de groei van het bedrijf te versnellen”, zegt Ardjan Baan, CEO, Vanenburg.

 

Willem van Enter in front of Kasteel De Vanenburg

“Ik verheug me erop om Vanenburg verder te helpen groeien tot een bedrijf met nog meer impact. Ik zie een enorm potentieel voor Vanenburg-producten zoals Rappit Developer, de application development accelerator die de snelheid van low-code combineert met de flexibiliteit van high-code. Klanten hebben genoeg van de vendor lock-in van low-code platforms en zijn op zoek naar alternatieven om snel enterprise-grade applicaties te bouwen. Dat is precies wat Vanenburg’s next generation development tooling biedt”, zegt Willem van Enter, CRO, Vanenburg.

Over Vanenburg
Vanenburg is een leidende ICT-dienstverlener. Wij zijn experts in het ontwikkelen van cloud-gebaseerde Enterprise IT modernisering oplossingen, die data analytics, artificial intelligence en machine learning bevatten.

Vanenburg bedient enterprise en mid-market klanten, voornamelijk in de sectoren Manufacturing, Supply Chain & Logistics, en Retail & Wholesale. Onze oplossingen ondersteunen ook ISV’s en system integrators bij het bouwen van applicaties van wereldklasse.

Jan Baan heeft Vanenburg in 2009 opgericht als onderdeel van de Vanenburg Group en ons kernteam heeft 45 jaar ervaring in de softwaremarkt voor bedrijven (Enterprise Resource Planning, Business Process Management en Smart Process Apps). We bouwen daarbij voort op een trotse erfenis van succesvolle IT innovaties zoals BaaN ERP en Cordys Cloud BPM.