Case study

Implementatie van maatwerk TMS bij Verhoek Europe

Low-code Transport Management Systeem (TMS) van Thinkwise voor versnelde innovatie

Verhoek Europe is een internationale logistieke dienstverlener met veertien vestigingen. Het familiebedrijf ging onlangs over naar de derde generatie en dat bracht ook een technologische vernieuwing met zich mee. Het nieuwe management koos voor Thinkwise ter vervanging van het verouderde Transport Management Systeem (TMS). Verhoek Europe is specialist in rollentransport. Een “off the shelf” TMS oplossing beperkte Verhoek Europe in de specifieke processen voor dit type transporten. Ook de snelheid en flexibiliteit van het low-code platform zijn van belang. Zo werd al binnen zeer korte tijd een Brexit-module om de administratieve last voor vrachtvervoer tussen het VK en Europa te digitaliseren en automatiseren gerealiseerd.

Vanenburg ondersteunt Verhoek Europe in dit project als hun vertrouwde implementatiepartner. Er worden onder andere geavanceerde TMS-modules en integraties met externe systemen (zoals fleetmanagementsystemen en boordcomputers) en externe databases gebouwd. De nieuwe oplossing zal worden gebruikt aan boord van al hun voertuigen en op 14 locaties in Europa.

“Wij wilden snel tot resultaat komen en ons vooral richten op de functionaliteit en controle. Snel ontwikkelen is daarvoor cruciaal en Thinkwise maakt dat voor ons mogelijk. Het platform is krachtig en zeer overtuigend, en de medewerkers zijn ongelooflijk bereidwillig om ons te helpen en adviseren. Die hoge mate van betrokkenheid is prachtig om te zien.”

Rudy Selles - IT Manager, Verhoek Europe
Verhoek Europe case study screenshot
Download de case study

Download de case study

Wat is vier + 5?

Over Verhoek Europe

Verhoek Europe is opgericht in 1953. Het familiebedrijf begon met het transport van riet en biezen en specialiseerde zich daarna in de tapijtindustrie. Inmiddels heeft Verhoek Europe zich ontwikkeld tot een professionele en veelzijdige internationale dienstverlener. Met in totaal veertien vestigingen zijn zij actief in bijna heel Europa. Naast het rollentransport heeft Verhoek Europe haar werkzaamheden uitgebreid en is specialist als het gaat om warehousing en het transporteren van lengtegoederen zoals industriële deuren en zonwering. Het wagenpark bestaat uit ongeveer 425 trucks en 550 trailers.

Over Thinkwise

Met Thinkwise kunnen ontwikkelaars eenvoudig enterprise applicaties ontwikkelen en aanpassen en de grotere en complexe applicaties op een low-code manier moderniseren. Thinkwise maakt het mogelijk om applicaties technologie-onafhankelijk te ontwikkelen en zo een nieuwe technologiegolf te ondersteunen.

Voor meer informatie zie www.vanenburg.com/thinkwise